Bekijk deze nieuwsbrief in de browser

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Welkom bij de nieuwsbrief van Woning Media Nederland, uw partner in vastgoed marketing. Wij sturen deze nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de vastgoed sector, waardevolle inzichten te bieden en u te informeren over onze producten en diensten. Met deze maand: de digitale scanner, nieuwe vragenlijst betreft de BBMI en de verschillende soorten plattegronden.

Met trots kunnen wij mededelen dat ons gehele team beschikt over een Leica BLK2GO!

Wat is de Leica BLK2GO?

De Leica BLK2GO is een revolutionaire scanner die is ontworpen om gebouwen volledig 3D in te scannen door middel van LiDAR en SLAM technologie. Deze geavanceerde 3D scans gebruiken wij voor het opstellen van plattegronden, het maken van artist impressions en om gegevens te verzamelen voor het opstellen van energielabels.

Leica BLK2GO vastgehouden

1. Extreme precisie

De Leica BLK2GO meet 420.000 punten per seconde met een nauwkeurigheid van 1 mm.  Deze data wordt direct omgezet in een volledig 3D model met alle bruikbare informatie met betrekking to het vastgoed, denk hierbij aan oppervlakten van ruimten, ramen en trapgaten.

2. Hoge scansnelheid

Door de vele punten die de scanner per seconde registreert worden volledige ruimten en objecten snel kaart gebracht. Waar een woning voorheen handmatig binnen een uur werd ingemeten doen wij dit nu binnen een aantal minuten. 

3. Draagbaar en compact

De Leica BLK2GO is een draagbare en compacte scanner, waardoor deze makkelijk mee te nemen is. De scanner is licht van gewicht en heeft geen externe componenten nodig om te functioneren. Hierdoor kunnen wij snel beginnen met meten.

4. Complexe objecten

Door de extreme nauwkeurigheid kan de Leica perfecte scans maken van de meest complexe objecten en ruimten, waarbij hoeken, rondingen en details exact worden vastgelegd.  Het is zelfs mogelijk de gevel volledig 3D in scannen (o.a. door hem op een drone te monteren).

Verschillende meetrapporten zien?

Gepersonaliseerde plattegronden in uw huisstijl

De scans worden vervolgens omgezet naar een BBMI meetrapport waarbij rekening wordt gehouden met alle gebruiksoppervlakken, zowel bij woningen (GO) als bedrijfsonroerendgoed (VVO). Hierbij bieden wij verschillende plattegronden aan, waaronder de Floorplanner, CAD en Brochure plattegrond. Deze plattegronden kunnen wij in de huisstijl van uw bedrijf maken!

plattegrond op macbook

Floorplanner

Bij een Floorplanner plattegrond ligt de nadruk op de indeling en de afmetingen van de verschillende ruimten. Door te variëren met verschillende kleuren kan  elke plattegrond worden aangepast aan de huisstijl van het betreffende makelaarskantoor. Tevens ontvangt u een FML bestand welke geüpload kan worden op Funda. 

CAD

Een CAD plattegrond is gedetailleerder dan een Floorplanner plattegrond en bevat meer technische details. Waar je bij een Floorplanner plattegrond werkt met een standaard bibliotheek aan meubels, wordt bij een CAD plattegrond alles op maat getekend.

Brochure

Een brochure plattegrond is bedoeld als verkoopinstrument voor potentiële kopers. De plattegrond is gedetailleerd en wordt voornamelijk ingezet om bij de huisstijl van een nog te ontwikkelen vastgoed project te passen.

Vlakkentekening

Een vlakkentekening laat zien hoe de verschillende gebruiksoppervlaktes in een woning zijn verdeeld. Hierdoor kan de koper in één opslag zien tot welk gebruiksoppervlak een ruimte behoort. Deze plattegronden leveren wij standaard bij elk meetrapport!

Bekijk opties voor plattegronden

Update 'Lijst met veelgestelde vragen'

Na lange tijd is de 'lijst met veel gestelde vragen', die bij de Meetinstructies Gebruiksoppervlakte woningen hoort, aangepast. In dit document worden veel vragen behandelt die doorgaans tot discussie kunnen leiden. Een nieuwe, belangrijke vraag in dit document is de volgende:

Vraag 30

"Kan een omgebouwde garage, die vanuit de woning binnendoor bereikbaar is, tot de gebruiksoppervlakte wonen gerekend worden?"

Antwoord:
"Wanneer de ruimte is geïsoleerd, het klimaat beheerst kan worden en de garage niet meer toegankelijk is voor de auto en/of geschikt is voor stalling van de auto kan de omgebouwde garage aangeduid worden als gebruiksoppervlakte wonen, mits voldaan is aan alle criteria voor het onderscheid tussen gebruiksoppervlakte wonen en overige inpandige ruimte."

Download de meetinstructie

Maak kennis met Nino, fotograaf en inmeter

Nino werkt sinds 2021 bij Woning Media. Woonachtig in Amsterdam en te herkennen aan zijn mooie bos krullen. Voorheen was hij werkzaam in de filmsector.

Woning Media:

Wat WM leuk en uitdagend maakt voor Nino, is de diversiteit per adres en het feit dat hij op veel plekken in Nederland komt. Elke opdracht is anders. Als je van diversiteit houdt, is dit ideaal.

Meest opvallende gebeurtenis:

Een van zijn meest opvallende gebeurtenissen bij Woning Media was dat hij op de vingers werd getikt door de marechaussee. Ze vonden hem verdacht toen hij op de Dam met de Leica BLK2GO-scanner over een balkon liep, de dag dat president Macron op bezoek was in Amsterdam.

Leer Nino beter kennen

Terug naar overzicht