Bekijk deze nieuwsbrief in de browser

Matterport virtuele tour

Matterport virtuele tour

Wat is Matterport?

Wat is Matterport nou precies? Wat kan Matterport voor uw bedrijf betekenen? Dat zijn de belangrijkste vragen waarop we in dit artikel graag antwoord geven. Matterport is dé tool om een gedetailleerde 3D-scan te maken van elk pand en woning. Met deze perfecte 3D-scan biedt u de kijker verschillende manieren aan om een woning te bekijken. Zo kunnen de potentiële kopers kiezen voor een virtuele tour, een 3D-plattegrond en een interactieve dwarsdoorsnede van de woning. Met deze combinatie biedt u de kijkers een perfect beeld van elke woning. De scan wordt gemaakt met een speciale 3D camera. Door onze ervaring weten wij precies hoe wij deze camera moeten gebruiken en de virtuele tour het beste kunnen vormgeven. Daarom zijn wij uitermate geschikt om u te helpen bij het werken met Matterport.

Waarom zou ik een Matterport virtuele tour laten maken?

Mensen worden steeds drukker en gehaaster. Kopers van een woning hebben over het algemeen dan ook geen uren meer de tijd om de woning grondig te bekijken. Als u de verkopers de mogelijkheid kan bieden om door middel van Matterport een mooie 3D-scan te maken, kunnen kopers online een virtuele tour door de woning maken. Deze vorm van 360 graden fotografie is ideaal voor de kopers, omdat ze hiermee veel tijd kunnen besparen. Hiermee kunnen ze in avonduren op hun gemak de woning bekijken en dan hebben ze aan één goede bezichtiging genoeg om te bevestigen wat ze al gezien hebben tijdens de Matterport virtuele tour. Hiermee bespaart u ook uzelf tijd. De bezichtigingen zullen veel korter zijn, waardoor u in dezelfde tijd meerdere bezichtigingen kunt doen.

Welke ontwikkelingen verwachten wij van Matterport?

Wij verwachten dat Matterport blijft door ontwikkelen en in de toekomst ook gebruik kan worden in combinatie met virtual staging. Een ruimte kan dan worden gescand en later ingericht met virtuele meubels. De grootste verwachtingen liggen dan ook in het aanpassen van de virtuele tours. Het zal steeds normaler worden om op afstand, vanuit het buitenland bijvoorbeeld, online huizen te bezichtigen. Virtuele tours zullen dan ook een steeds grotere rol gaan spelen in de vastgoedwereld. De vraag naar Matterport zal dan ook alleen maar toenemen.

Wat zijn de voordelen van Matterport?

De voordelen van Matterport zijn legio. Dit is een opsomming van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Matterport:

•   De kopers krijgen een beter en gedetailleerder beeld van de woning.
•   Consumenten zullen uw kantoor nog professioneler vinden door het gebruik van 360 graden fotografie.
•   Consumenten delen de matterport-view vaak met familie en vrienden en vooral ook via social media. Dit genereert extra veel aandacht voor uw object.
•   Funda is ingesteld op de 3D-scan van Matterport. Uw object plaatsen op de grootste onroerend goed website van Nederland gaat dan ook erg gemakkelijk en is goed voor de ranking.
•   Consumenten gebruiken Matterport voor en na de bezichtiging. Door na de bezichtiging nog een keer virtueel door de woning heen te lopen, is een extra bezichtiging in vele gevallen overbodig.
•   Het is biedt de mogelijkheid om een woning aan expats die in het buitenland wonen in detail te laten zien.

Werken met Matterport

Bent u overtuigd van de mogelijkheden die Matterport uw kantoor te bieden heeft? Neem dan snel contact met ons op! Bij Woning Media hebben we dé specialisten op het gebied van Matterport. Wij hebben alle technologie in handen om uw objecten van een perfecte 3D-scan te voorzien.

Neem contact met ons op!

Terug naar overzicht