Houder
Matterport BLOG

Matterport BLOG

dit is een test

Matterport – Maak indruk met een virtuele tour van uw huis

Wanneer u het huis van uw klant probeert te verkopen, is het belangrijk om alles uit de kast te halen. De technologische ontwikkelingen maken het steeds makkelijker om huizen zo optimaal mogelijk in beeld te brengen. Wilt u uw klanten zo goed mogelijk helpen bij het verkopen van hun woning? Bekijk dan de mogelijkheden die wij bij Woning Media te bieden hebben. Wij zijn de specialist met Matterport en kunnen u daarom perfect assisteren bij het creëren van een virtuele tour door elke woning. Tijdens de pandemie is de behoefte naar fysieke bezichtigingen afgenomen, en de vraag naar virtuele bezichtigingen juist gegroeid.

De werkzaamheden en werkdagen voor een vastgoed fotograaf zullen zeer afwisselend zijn, iedere woning is uniek en de verschillende belanghebbenden kunnen afwijkende wensen hebben. 

In de rol van vastgoed fotograaf verzorg je de fotografie van exterieur, interieur en omgeving van de woning en/of bedrijfsonroerendgoed. De ruimtes worden vanuit het juiste perspectief gefotografeerd en je weet precies wat er nodig is om een goede presentatie op te leveren. Daarbij houd je ook rekening met de wensen van de opdrachtgevers en kun je jezelf op locatie professioneel en representatief neerzetten. Om dit werk goed uit te kunnen voeren kun je goed overweg met een camera, heb je een goed gevoel voor styling, ben je prettig om mee samen te werken en ben je sterk in je communicatie. De editing wordt verzorgd door je collega’s op kantoor.

Ook zal je als verantwoordelijk zijn voor het opnemen van de juiste maten op locatie en het uittekenen van een kloppende plattegrond. Het kan ook zijn dat je wordt uitgerust met een scanner. Je gebruikt hiervoor de branchebrede meetinistructies, om zo een plattegrond te kunnen schetsen van een woning. Jouw collega’s op kantoor zullen dit uiteindelijk uitwerken tot een volledig meetrapport. Het belangrijkste onderdeel van het rapport zijn het aantal vierkante meters, hier wordt ten slotte de verkoopprijs van de woning op gebaseerd.

Als je het leuk vindt om veel verschillende huizen van binnen te zien en goed kunt luisteren naar de wensen van anderen, dan is dit een baan voor jou.

Veelgestelde vragen

Wanneer is styling interessant voor mijn woning?

Verkoopstyling is vooral interessant bij leegstaande woningen. Op die manier krijgen potentiële kopers een goed idee van wat er mogelijk is. Kopers vinden het vaak lastig om in een lege ruimte in te beelden hoe het eruit kan komen te zien en door het in te richten met moderne, hedendaagse meubels krijgt de lege ruimte meteen meer sfeer, waardoor het aantrekkelijker wordt voor kopers en er een huiselijke sfeer wordt gecreëerd. 

Wat kost een styling?

Het stylen van een woning tot 100 m2 kost € 2.500,00 (excl. BTW). Daarna kost het 15,00 (excl. BTW) per m2. 

Wordt de woning ook gefotografeerd?

Bij een verkoopstyling zit standaard een Pakket Presentatie inbegrepen, dit bestaat uit een fotoreportage, een video, 360 graden foto’s, een meetrapport en plattegronden van de woning. Deze maken we de dag na de styling en leveren we met een Next Day Delivery de dag na de fotografie aan. Binnen 48 uur na de styling kan de woning dus online!

Hoe lang mag een styling blijven staan?

De meubels blijven voor twee maanden in de woning staan, zodat ook tijdens bezichtigingen de potentie van de woning te zien is. 

Kan ik de duur van een styling verlengen?

Wanneer de woning na 2 maanden nog niet verkocht is, kan de styling per maand verlengd worden. De kosten hiervoor zijn 10% van het offertebedrag per maand. 

Mag ik mijn woning laten stylen als ik er zelf nog woon?

Nee, helaas kunnen we de woning niet stylen wanneer je er zelf nog woont. Dit heeft er mee te maken dat we de kwaliteit van onze meubels zo hoog mogelijk willen houden, bij gebruik van de meubels is het onvermijdelijk dat er gebruikssporen op komen en dit willen we graag voorkomen. 

Wat als mijn woning op een hogere etage ligt?

Het is geen probleem als de woning op een hogere etage gelegen is, mocht er geen lift aanwezig zijn, dan maken wij gebruik van een verhuislift. Wij willen namelijk niet dat het (algemene) trappenhuis beschadigd. Wij maken gebruik van een verhuislift vanaf de tweede etage, de kosten hiervoor zijn € 250,00 (excl. BTW). 

Wat als ik mijn woning slechts gedeeltelijk wil laten stylen?

Als de woning slechts gedeeltelijk ingericht hoeft te worden, omdat er eigen meubels blijven staan, kunnen wij onze styling hier altijd op aanpassen. Het is dan verstandig als de styliste eerst een bezoek brengt aan de woning zodat zij kan bepalen wat er nog toegevoegd moet worden. Op basis hiervan kunnen we dan een offerte opstellen.

Wat moet ik regelen voordat mijn woning wordt gestyled?

Voordat uw woning gestyled wordt, is het belangrijk dat de woning zo leeg mogelijk is. Het liefst blijven er helemaal geen meubels staan, zodat wij het geheel kunnen inrichten met onze nieuwste meubels, volgens de laatste trends. Daarnaast is het belangrijk dat de woning volledig schoongemaakt is.